• Op zoek naar een ervaren psycholoog waar jij centraal staat?

  Je wilt dat het anders gaat

  Je wilt dat dingen anders gaan in je leven, je wilt heel graag maar merkt dat het je alleen niet lukt. Soms kan juist die extra ondersteuning van een onafhankelijk maar professional je net die steun geven dat het je wel lukt. Merk je dat je niet zo goed in je vel zit, je klachten ervaart, of dat je zou willen dat je andere stappen zet in je leven. Bel of mail ons gerust. Wij zijn ervoor jou. 

  Over de drempel

  De eerste stap zetten om hulp te vragen is vaak de moeilijkste. Je geeft namelijk toe naar jezelf dat het even niet meer lukt en dat is niet altijd een prettig gevoel. Wij weten dat deze eerste stap lastig is. Ons centrum is erg toegankelijk. Wij hebben een persoonlijke en warme benadering. Bij ons ben je geen patiënt die ziek is, maar gewoon mens, net als jij en ik.

  Vol vertrouwen genieten van je leven

  Vaak zijn een paar gesprekken met een psycholoog of coach al voldoende om je juist die kracht te geven die je nodig hebt om de stappen te zetten in je leven waar jij weer blij van wordt. Net dat stukje ondersteuning die jij nodig hebt zodat je weer op eigen kracht verder kunt. 

  Centrum psychologie & mindfulness Den Haag

  Bij ons kun je terecht bij verschillende problemen, wij hebben jarenlang ervaring en bieden vakkundige zorg. Wij zijn zelf voortdurend bezig met eigen ontwikkeling en scholing.  

  Neem contact met ons op

 • Over Drs. Irmgard Adriaans (praktijkhouder)

  Over mezelf

  Met een mens tegenover mij

  Een prachtige studie, die mij vooral veel perspectieven, mogelijkheden en technieken binnen het vak bijbracht. Het werd mij vrij snel duidelijk dat er niet één school is binnen de psychologie die dé oplossing voor alles kan geven. Sommige behandelmethoden werken goed bij het ene probleem en sommigen bij het andere. Dat hangt ook heel erg van de client af, sommige methoden passen gewoon niet bij je.

  De studie is een echt wetenschappelijke opleiding, met soms maar weinig affiniteit met de praktijk. En ik ben op mijn best met een mens tegenover mij. Ik wist vanaf de eerste dag dat de studie de eerste stap van een leerproces zou zijn.

  Met beide benen op de grond in Ghana
  Tijdens mij studie nam ik een half jaar de tijd om als vrijwilliger in Ghana te werken in een centrum voor mishandelde kinderen. Buiten dat het een indrukwekkende en van tijd tot tijd bijzonder zware taak was, bracht het me ook de nodige relativiteit ten aanzien van mezelf bij. Ik had torenhoge verwachtingen van mezelf en van wat ik zou kunnen bereiken. En dan blijkt het beste wat je kunt doen ‘er zijn’ te zijn. Te luisteren en te steunen.

  Door ervaring wijs geworden
  Het geldt voor mij net zo goed als voor mijn cliënten: als je het ervaren hebt, snap je het pas echt en kun je het diep bij jezelf plaats geven. Ik heb mijn stijl, mijn inzicht, mijn manier van helpen gevonden en verdiept in de praktijk. In de behandeling streef ik ook naar die ervaring. Door niet om de hete brei heen te draaien komen we snel tot de kern en weet en voel je wat het voor jou betekent.

  Jij gaat het doen
  Belangrijk voor jou om te weten is, dat ik het roer niet van je overneem, noch voor je ga bedenken wat jij zou moeten doen. Dat is allemaal aan jou. Ik sta onvoorwaardelijk naast je, en help je dichter bij jezelf te komen. Zodat je weer weet wat je kunt, wat je wilt, waar je voor staat en je vanuit die hervonden verbinding weet jij wat je wilt doen en de kracht hebt dat ook te gaan doen.

  Op mijn plek
  Ik ben in mijn werk op mijn plek. Na mijn studie heb ik in een grotere organisatie gewerkt, waar ik merkte dat ik toch echt mijn eigen opvattingen heb over de attitude waarmee je met mensen werkt. Daarbij is mijn visie op het werk lastig te verenigen met bijvoorbeeld werken met vaste formules. Voor mij zijn de mensen tegenover mij belangrijk, hun verhaal, hun weg.

  Mijn clienten over mij

  Loes op 27/02/2012

  "Ik sta weer volledig in mijn kracht, ervaar rust en ben me bewust geworden van patronen die mij in de weg stonden. Dankje Irmgard". 

  Camiel op 16/02/2012

  "Ik heb weer vertrouwen in mezelf gekregen, ik durf dingen in mijn leven weer aan te gaan. Door de onvoorwaardelijke steun waarin ik me nooit veroordeeld heb gevoeld ervaar ik veel meer blijdschap". 

  Sofia op 13/02/2014

   "Therapie bij Irmgard heb ik als heel inzichtgevend ervaren. Op een hele warme manier heeft zij mij een spiegel voorgehouden, ik heb me ongelofelijk gesteund gevoeld".