• Meditatie en Stiltedagen Den Haag

  Meditatie en Stilte

  Binnen ons Centrum Mindfulness & Psychologie organiseren wij diverse meditatie trainingen/dagen, stilte wandelingen en stilte dagen.

  Soms kan het lastig zijn om steeds vanuit jezelf te mediteren of momenten van stilte te nemen. Het is erg fijn om dit zo nu en dan samen met anderen te doen. In stilte met anderen een mooie wandeling maken door de natuur waar je door begeleidt wordt door mooie meditatie en aandachtsoefeningen zodat je meer verbonden bent met jezelf. Samen met anderen in stilte mediteren tijdens stiltedagen en ochtenden die we organiseren brengt veel rust.

  "O, ik heb momenten gehad, en als ik het nog eens over kon doen, zou ik er meer hebben. Ik zou in feite proberen niets anders te hebben. Alleen maar momenten, het ene na het andere, in plaats van zo veel jaar op elke dag vooruit te lopen. (Nadine Stair)

   

 • Vipassana meditatie is een van de basis vormen van boeddhistische meditatie. Hierin gaat het om het ontwikkelen van het vermogen om van moment tot moment bewust en oplettend te zijn op wat er in jezelf gebeurt, op wat je van moment tot moment bent of doet. Niet alleen ontwikkel je op deze manier inzicht in jezelf maar ook ben je beter in staat om gevoelens of  gedachten waardoor je jezelf beperkt voelt beter los te laten en zo een grotere keuzevrijheid te ervaren

  Je leert op een directe en ongekleurde manier te kijken naar wat zich aandient in jezelf en in je leven. Deze manier van mediteren is goed toe te passen in het leven van alledag. Met de verkregen inzichten kun je jezelf en de wereld als ruimer ervaren waardoor je makkelijker kunt omgaan met de omstandigheden om je heen. Je leert meer eigen invloed te hebben op deze omstandigheden. 

  Bij de beoefening van vipassana meditatie wordt extra aandacht geschonken aan het ontwikkelen van mildheid. Strengheid en streven is ons niet vreemd. 

  Mail ons om te informeren naar de mogelijkheden.

   

  Neem Contact op